Багато водойм вже звільнилися від криги. Вода зазвичай у такий час дуже каламутна. Одним з головних факторів щоб отримати покльовку буде колір приманки. Правильна зеленка в таких випадках підійде як ніколи.
Гуляв вчора на Основі, сьогодні на Безлюдівки, тиша повна, криги нема, риба в шоці. Одна щучка на мікруху і все.
Після праці заїхав на водойму, піймав трохи верховодки. Дрібна рибка, але з неї домашня "кілька" в Афганському казані, на покупну вже навіть і дивитися не будете).
Будь яка риба. Чистимо тільки луску, якщо риба крупна то й потрошим. Промиваємо і в казан кладемо шарами, шар тертої моркви/порізана цибуля/риба... Сіль перець за смаком. Розбавляємо у воді томатну пасту, заливаємо так щоб ледь покривало рибу з овочами. Добавляемо грамів 100 не пахучої соняшникової олії. В афганському казані тушкувати 1,5 години. Можна й у звичайному казані, але процес займає близько 3-4 годин взалежності від розміру риби.